Sedap n menyelerakan |
Bahan-bahan
.Isi ayam - agak-agak aje nak banyak mana
.1 ketul yee mee
.2 biji cendawan shitake (cendawan kering) - direndam hingga lembut n potong 2
.2 ulas bawang putih - dicincang halus
.4 inci halia muda - blend
.Beberapa helai daun sawi - di celur
.3 sudu makan minyak bijan
.1 kiub ayam ikut suka
.2 tangkai cili kering - potong 2
.Sedikit tepung jagung dicampur sedikit air - sebagai pemekat kuah
.Sedikit kicap cair
.Sedikit kicap pekat
.Sedikit sos tiram
.Air
Cara-cara
.Tumiskan bawang putih, halia & cili kering sampai wangi.
.Masukkan isi ayam
.Masukkan pula Sedikit air, kicap cair, kicap pekat n sos tiram
.Biarkan mendidih & tunggu isi ayam empuk
.Masukkan cendawan shitake
.Masukkan bancuhan tepung jagung tadi & kacau rata
.Masukkan minyak bijan
.Semua sudah sebati masukkan yee mee dan tunggu sebentar
.Hidang panas-panas
Selamat mencuba..