FISH FILLET SOS CENDAWAN
Bahan-Bahan
4 keping fish fillet
1/2 camca garam
2 camca serbuk lada hitam
2 sudu makan jus limau nipis
1 sudu makan mentega
1 sudu makan kunyit
Bahan Sos Cendawan
50 gm bawang -cincang kasar
100gm cendawan butang-hiris tipis
75 ml susu cair
1 camca lada sulah
1 sudu makan mentega
Sedikit garam
Cara Cara
• Lumur fillet dengan garam,lada hitam, kunyit dan jus limau nipis
Perap 30 minit. Panaskan mentega, goreng fillet hingga kekuningan.
Untuk menyiapkan sos:
• Panaskan mentega, tumis bawang cincang dan cendawan hingga layu.
• Masukkan susu cair, kacau rata. Masukkan garam dan lada sulah.
• Masak hingga mendidih, siram dan tuang ke atas fillet.
Selamat Mencuba...
Bahan-Bahan
4 keping fish fillet
1/2 camca garam
2 camca serbuk lada hitam
2 sudu makan jus limau nipis
1 sudu makan mentega
1 sudu makan kunyit
Bahan Sos Cendawan
50 gm bawang -cincang kasar
100gm cendawan butang-hiris tipis
75 ml susu cair
1 camca lada sulah
1 sudu makan mentega
Sedikit garam
Cara Cara
• Lumur fillet dengan garam,lada hitam, kunyit dan jus limau nipis
Perap 30 minit. Panaskan mentega, goreng fillet hingga kekuningan.
Untuk menyiapkan sos:
• Panaskan mentega, tumis bawang cincang dan cendawan hingga layu.
• Masukkan susu cair, kacau rata. Masukkan garam dan lada sulah.
• Masak hingga mendidih, siram dan tuang ke atas fillet.
Selamat Mencuba...