AYAM TANDOORI
Bahan-bahan
.1 ekor ayam - dipotong empat
Tumbuk
.200g bawang besar
.30g bawang putih
.30g halia muda
Perasa
.1 sudu teh pewarna kuning
.1 sudu teh pewarna merah
.200g jus limau
.120g serbuk cili
.10g garam masala
.5 sudu yogurt asli
.Garam dan gula secukup rasa
Cara-cara
.Campurkan semua bahan untuk ramuan tandori pada ayam yang telah dipotong empat dibersih dan buang kulit.
.Perapkan dengan ramuan tandori untuk semalaman.
.Bakar dalam ketuhar tandori atau ketuhar biasa pada 230c untuk 20 minit.
.Sedia untuk dihidangkan.
Selamat mencuba..
Bahan-bahan
.1 ekor ayam - dipotong empat
Tumbuk
.200g bawang besar
.30g bawang putih
.30g halia muda
Perasa
.1 sudu teh pewarna kuning
.1 sudu teh pewarna merah
.200g jus limau
.120g serbuk cili
.10g garam masala
.5 sudu yogurt asli
.Garam dan gula secukup rasa
Cara-cara
.Campurkan semua bahan untuk ramuan tandori pada ayam yang telah dipotong empat dibersih dan buang kulit.
.Perapkan dengan ramuan tandori untuk semalaman.
.Bakar dalam ketuhar tandori atau ketuhar biasa pada 230c untuk 20 minit.
.Sedia untuk dihidangkan.
Selamat mencuba..