Home » » Daging Salai Lemak Cili Api

Daging Salai Lemak Cili Api

Eriyana Che yan | 2:20 PM |
Free Online Recipes Gastronomi@Che Yan Corner

Daging Salai Lemak Cili Api

Mmg terangakt lh lemak daging salai..lg best klu masak bersama belimbing buluh
 Bahan-bahan
 - Daging salai
 - Bawang merah
 - Kunyit hidup secukupnya
 - Cili api mengikut selera
 - Santan pekat
 -  Asam keping 
 - Kentang potong 4
 - Serai dititik 
 - Daun kunyit hiris halus
 - Garam & perasa secukupnya
ini ler rupa daging salai


Cara-cara memasak
 - Hiris nipis daging salai supaya cepat empuk 
 - Blenderkn bawang merah, kunyit hidup dan cili api
 - Dalam periuk, masukkan air dan serai titik 
 - Masukkan juga bahan yang siap blender tadi
 - Jangan lupa masukkan hirisan daging salai
 - Masak hingga daging hampir empuk, masukkan kentang dan asam keping
 - Bila daging dan kentang empuk dengan sempurna, masukkan santan pekat
 - Sentiasa kacau, masukkan hirisan daun kunyit
 - Perasakan dengan garam dan perasa
 - Tunggu santan masak dan matikan api 
 
Selamat Mencuba..:)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Copyright © Che Yan Corner 2011
.