Home » » Sardin Roll

Sardin Roll

Eriyana Che yan | 1:51 PM |
Free Online Recipes Gastronomi@Che Yan Corner

 Sardin Roll

mcm karipap gek..tp terover rajin nk roll plk :)


Bahan Doh
 - 5cwn tepung gandum
 - 2sudu mkn majerin
 - 3sudu mkn minyak masak
 - Sedikit air suam + garam sedikit

Cara bancuh doh
 - Panaskan majerin n minyak masak
 - Tuang minyak ke dalam tepung
 - Ramas-ramas tepung hingga jadi seperti serbuk roti
 - Tuang air garam sedikit demi sedikit sambil menguli 
 - Rehatkan doh sebentar dalam 15minit sebelum start mencanai
 - Bahagikan doh menjadi bahagian yg kecil
 - Ambil doh yg kecil n canai nipis-nipis memanjang
 - Bubuh inti dan roll je terus
 - Sebelum roll sampai abis,carik2 dulu 
 - Dan bolehlah roll sampai abis
 - Untuk lekatkan ujung doh tu, sapu sedikit air(sebagai gam)
 - Ulangi proses hingga abis..

Bahan Untuk Inti

 - Sama macam buat inti karipap 
 - Tapi inti jangan lembap sangat.. 
 - Supaya inti tak terkeluar dari roll

inti sardin+kentang


Selamat Mencuba 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Copyright © Che Yan Corner 2011
.