Home » » Fish Fillet Sos Cendawan

Fish Fillet Sos Cendawan

Eriyana Che yan | 7:13 PM |
FISH FILLET SOS CENDAWAN

Bahan-Bahan
4 keping fish fillet
1/2 camca garam
2 camca serbuk lada hitam
2 sudu makan jus limau nipis
1 sudu makan mentega
1 sudu makan kunyit

Bahan Sos Cendawan
50 gm bawang -cincang kasar
100gm cendawan butang-hiris tipis
75 ml susu cair
1 camca lada sulah
1 sudu makan mentega
Sedikit garam

Cara Cara
• Lumur fillet dengan garam,lada hitam, kunyit dan jus limau nipis

Perap 30 minit. Panaskan mentega, goreng fillet hingga kekuningan.

Untuk menyiapkan sos:
• Panaskan mentega, tumis bawang cincang dan cendawan hingga layu.
• Masukkan susu cair, kacau rata. Masukkan garam dan lada sulah.
• Masak hingga mendidih, siram dan tuang ke atas fillet.

Selamat Mencuba...


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Copyright © Che Yan Corner 2011
.